Coaching


Ben je klaar met je te laten leven door de drukte van alle dag?
Merk je dat je minder wilt piekeren en meer in het hier en nu wilt leven?
Ben je er aan toe om jouw talenten te herinneren en/of deze volledig uit te dragen?

Door middel van een persoonlijk gesprek breng ik je terug bij dat wat jou inspireert, bij jouw talenten, bij dat wat jou uniek maakt. Maar veel belangrijker: naast het herinneren van wat jouw unieke kracht is, en daarmee jouw drijfveer, geef ik je ook handvatten om daadwerkelijk vanuit deze kracht te gaan leven. Immers veelal weten we prima wie we zijn en wat ons gelukkig maakt echter het lukt ons niet om de benodigde acties te nemen.

Je leven leiden in plaats van lijden

Tijdens een gesprek kijken we samen naar wat er nodig is om jou vanuit dat wat bij jou past, jouw passie, te laten functioneren. Ik werk vanuit de visie dat het antwoord, de oplossing al in je zit. Van nature zijn we al volmaakt en diep van binnen weten we ook precies wat we nodig hebben. Door onze opvoeding en het leven zelf raken we verwijderd van onze natuurlijke volmaaktheid. Het gaat erom om je drijfveren en passie weer te herinneren en vervolgens het heft in eigen te handen nemen. Eigenlijk is alles wat ik doe een stukje met je meelopen op jouw levenspad en daar waar nodig houd ik je een spiegel voor of zet ik je aan om buiten de normale denkkaders te kijken.

In het eerste gesprek bepalen we samen een plan van aanpak. In de praktijk blijkt dat dit ook een gecombineerde aanpak kan zijn van bijvoorbeeld een gesprek met aansluitend een ontspannende lichaamsbehandeling of het speciale pakket ‘Laat de natuur je de weg wijzen’: coaching met gebruik van de natuur.

Pakket: Laat de natuur je de weg wijzen:

3 coachingsgesprekken (van 2 uur per keer) waarbij we al wandelend door de Kennemerduinen ervaren wat de natuur ons laat zien. Je zult ervaren dat we als mens niet los staan van de natuur maar hier juist deel van uit maken. Wij worden gevoed door dezelfde basisenergie als de natuur. Wij zijn namelijk een onderdeel van de natuur, uiteindelijk is alles één. De natuur helpt ons ervaren wat we nodig hebben om weer vanuit onze eigen natuur, onze passie & drijfveren, te leven. De natuurlijke meerwaarde:

  • Helpt je op te laden en weer stil te worden in je hoofd.
  • Je komt letterlijk in beweging waardoor ook alles wat vast zit in je hoofd weer in beweging komt.
  • De natuur houd je haar spreekwoordelijke spiegel voor. Doordat je het letterlijk ziet wordt het veel makkelijker om het te verankeren om vervolgens actie te ondernemen.
  • Je begeeft je letterlijk buiten je vertrouwde wereld waardoor het makkelijker wordt om buiten je bekende denkraam te denken. Nieuwe inzichten en ideeën kunnen eenvoudiger ontstaan waardoor het makkelijker wordt om nieuwe wegen in te slaan.
  • En last but not least: de energie van de natuur helpt ons met het voelen van onze eigen natuur; onze eigen natuurlijke innerlijke wijsheid en kracht.

Wat het plan van aanpak ook wordt, jij staat centraal. Al gaandeweg blijven we ons focussen op dat wat jij nodig hebt om vanuit jouw innerlijk, jouw passie optimaal te leven. De focus zal hierbij altijd liggen op dat wat wél voor jou werkt, dat waar jij telkens weer volmondig ja tegen kunt zeggen, dat waar jij gelukkig van wordt!

Onderstaand fragment, uit de inauguratie speech van Nelson Mandela in 1994 (overigens afkomstig van Marianne Williamson), geeft voor mij het belang van het leven vanuit je eigen kracht prachtig weer: