Kristallen klankschaal concert


Een kristallen klankschaal concert is een bijzondere & rustgevende ervaring. Kristal heeft een zuivere, hoge trilling die tot diep in je lichaam doordringt. Tijdens het concert, waarbij je ligt, vult de ruimte zich met de trilling van de schalen waardoor je makkelijk in een diepe ontspanning komt en je hoofd tot rust komt. Kristaltrillingen dringen dieper in ons lichaam door dan de trilling van de traditionele Tibetaanse (koperen) klankschalen. Ze helpen je zo om weer in je natuurlijke balans te komen. Ze brengen je bij de stilte in jezelf. Een prachtige, rustgevende en diepe ervaring!

Je kunt je lichaam zien als een instrument dat goed gestemd wil zijn en mooi en zuiver mag klinken. In deze tijd raken wij makkelijk uit balans doordat er op diverse gebieden veel van ons gevraagd wordt. Klankschalen kunnen je helpen om beter op je zelf afgestemd te raken, zodat je naar je innerlijke stem kunt luisteren.

“Stilte is niet afwezigheid van geluid. Stilte is de diepste klank.”
Tao Meng

Kristallen concert

Tijdens het klankconcert (maximaal 10 personen) staan de kristallen schalen centraal in de ruimte opgesteld waardoor het geluid gelijkmatig verdeeld wordt. Naast de zogenoemde Classic schalen werk ik ook met een kristallen stemvork en een Alchemy kristallen schaal (zie voor werking de pagina ‘werking kristal & geluid).
Het bijzondere van werken met kleine groepen is dat ik ook bij een ieder langs kom voor een persoonlijke touch door bijvoorbeeld een schaal bij of op je te plaatsen.

Ook voor kinderen: de ervaring leert dat ook kinderen het heerlijk vinden om een kristallen ‘bad’ te ondergaan. Enige voorwaarde is dat ze 45 tot 50 minuten stil kunnen/willen liggen.

Speciale opbouw concert

In plaats van één aansluitend klankconcert is dit concert opgebouwd uit twee delen. Hierdoor ontstaat er een extra en speciaal moment: een pauze. In deze pauze, waarin je gewoon blijft liggen, krijg je door de stilte beter de tijd om te voelen wat er gebeurt in je lichaam. De kristallen trillingen kunnen namelijk erg indringend zijn en trillen automatisch blokkades in het lichaam aan.

Door de pauze waarin een ieder de tijd krijgt om zijn/haar lichaam bewust te voelen en waarbij ik je begeleid wordt een eventueel ‘te indringende ervaring’ voorkomen. Bovendien begeleid ik je ook met ‘hoe’ om te gaan met eventuele ongemakken die je op dat moment in je lichaam voelt. Het gevolg is dat een eventueel ongemakkelijk of overweldigend gevoel afneemt en je je alsnog kunt ontspannen.

Dit is een uitgelezen kans om je lichaam optimaler te laten doorstromen (= afname lichamelijke, geestelijke en emotionele ongemakken) en tot een diepe ontspanning te komen.

Overigens: ook als je al meteen heerlijk kunt ontspannen dan is de pauze niet storend maar geeft deze je juist de kans om je lichaam nog bewuster te ervaren.

Agenda 2018: (vol = vol)

  • data volgen. Eens per 2 maanden is er een concert, telkens op een vrijdag (van: 20.00 tot 21.00 uur)

Duur:
Het concert zelf duurt ongeveer 45 tot 50 minuten.
Er zijn yoga matjes en dekens aanwezig zodat je ontspannen en warm kunt liggen. Wil je zachter liggen neem dan je eigen matje mee. Voor de mensen die liever willen zitten zijn er stoelen.

Locatie: Burgemeester Weertsplantsoen 110, Santpoort-Noord (is op de 1e etage). De zaal is 15 minuten voor aanvang open en de betaling graag cash op de avond zelf.

Om teleurstelling te voorkomen alleen op inschrijving via: info@praktijk-innerbalance.nl of bel 06-51694810

Individuele behandeling

Het is ook mogelijk om een individuele klankbehandeling te ondergaan. Je ligt dan op de behandeltafel in mijn praktijk alwaar ook alle schalen en de gong staan. Het spreekt voor zich dat de afstemming dan volledig op jou is gericht. Indien gewenst kan deze behandeling ook gecombineerd worden met een Bowen behandeling.

Voor contact en tarieven zie de ‘contact’ pagina.