Workshop kinderen


1 op 1 workshop voor hoog gevoelige kinderen

Deze workshop is speciaal voor nieuwetijds- en hoog gevoelige kinderen (HSP) in de leeftijdscategorie van 7 tot ca. 15 jaar en bedoeld om hun functioneren in onze ‘hectische’ maatschappij te vergemakkelijken. Vaak hebben deze kinderen het etiket ADHD, ADD, dyslectisch, autisme of vergelijkbare zaken opgeplakt gekregen. Het is mijn ervaring dat er met de meeste van deze kinderen helemaal niets ‘mis’ is.

Door de vele prikkels die op hen afkomen (t.g.v. school, televisie, internet, smartphone, E-stoffen, elektrosmog etc.) worden ze snel afgeleid en hebben hierdoor moeite om bij zichzelf te blijven. Ze zijn als het ware continu op hun omgeving afgestemd en daardoor snel geïrriteerd en/of boos en hebben veelal moeite om zich te concentreren.

De workshop is er onder andere op gericht om deze kinderen beter te laten functioneren in onze wereld. Ze een groter gevoel van eigenwaarde te geven en de beide hersenhelften beter met elkaar te laten werken waardoor onder andere het concentratievermogen toeneemt. Na afloop van de workshop zijn ze in staat om meer bij zichzelf te blijven waardoor ze minder snel geprikkeld worden.

Inhoud

  • Gezien mijn jarenlange ervaring met het zwemmen met wilde dolfijnen in Hawaii gaan we eerst kennis maken met de energie van deze bijzondere dieren. Dolfijnen stralen heel veel speelsheid en liefde uit en het is alsof zij tegen ons zeggen “je bent al goed zoals je bent, kijk naar ons en wees gewoon jezelf”.
  • Daarna vervolgen we onze reis en laat ik je ervaren hoe je door middel van universele energie bij jezelf (gecentreerd) kunt blijven. Ook al komen dezelfde school, iPad en televisieprikkels op je af je zult merken dat ze je minder afleiden waardoor je je prettiger gaat voelen. Het effect is o.a. dat je jezelf meer durft te laten zien, boosheid en geprikkeldheid afnemen en concentratie toeneemt. Universele energie is overigens gewoon natuurlijke energie waar bijvoorbeeld natuurvolkeren zoals Indianen stammen en de Aboriginals dagelijks gebruik van maken.
  • Ook gaan we enkele actieve oefeningen doen welke bijdragen aan de coördinatie & samenwerking van onze hersenhelften. Dit draagt uiteindelijk bij aan een verhoogde concentratie, meer eigenwaarde en een algeheel prettiger in je vel zitten.

Duur

De workshop duurt ongeveer 2 uur. Ook de ouders zijn van harte uitgenodigd om de workshop bij te wonen/ er aan deel te nemen om hun kind na afloop beter te kunnen begeleiden.
Zowel kind als ouder krijgen na afloop aanvullende informatie (oefeningen voor de hersenhelften en informatie m.b.t. nieuwetijdskinderen) mee.

Zie voor prijs en contact informatie de ‘contact’ pagina.